Arnhem_river_2003_01

Arnhem Blogger

Mijn naam is Ben Schattenberg en ik ben gewoon mijzelf. Al sinds ik klein ben, heb ik een fascinatie voor alles wat oud is. Nog steeds luister ik naar de Beatles en heb ik een Volvo uit 1969. En blog ik over cultureel erfgoed. Bloggen doe ik al sinds 2004. Toen stond het fenomeen nog in de kinderschoenen. Korte tijd later begon ik mijn eerste special interest-blog over taal. Al gauw had ik een bloeiende community daar omheen.

In 2011 begon ik met Monumentje!, een weblog over cultureel erfgoed in Nederland. Ruim een maand geleden is daar een zusje bijgekomen: Arnhems Erfgoed. Dat gaat, de naam zegt het al, over erfgoed in Arnhem. Tot mijn verbazing is daar veel meer over te bloggen dan ik dacht. Ik heb veel meer onderwerpen dan dat ik tijd heb om te schrijven!

Het doel van beide weblogs is de lezer erop te wijzen hoe spannend je directe omgeving kan zijn. Natuurlijk is het geweldig om op vakantie de Acropolis, de Chinese Muur of die enorme Jezus in Rio te beklimmen. Maar vergeet niet dat de geschiedenis bij jou om de hoek voor het grijpen ligt! Elke straathoek in Arnhem heeft zijn eigen verhaal en ik wil dat vertellen! En daarom moet elke Arnhemmer Arnhems Erfgoed lezen. Hij moet begrijpen dat zijn stad bijzonder is. Veel Arnhemmers zijn al trots op hun stad, maar dat moet nog beter worden. Natuurlijk zijn Vitesse en het Sonsbeekpark mooi, maar Arnhem is nog veel meer dan dat.

Neem een kijkje op de blog van Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *